Een korte kennismaking

Ik ben geboren en getogen in Nijmegen. Na de opleiding Kleuterleidster heb ik de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Den Bosch afgerond. Als lerares Lichamelijke Opvoeding aan een middelbare school in Arnhem stond mijn leven jaren in het teken van de sport.

In de jaren ’80 heb ik cursussen tekenen en schilderen gevolgd op de Lindenberg in Nijmegen. Door de drukte rond werk en gezin ben ik in die periode minder creatief bezig geweest. Sinds ik gestopt ben met lesgeven heb ik die draad weer opgepakt. Ik heb vele jaren schildercursus gevolgd bij Marjolijn Rigtering, waar het accent lag op aquarelleren, met mijn voorkeur voor de nat-in-nat techniek. Het spannende voor mij is daarbij dat je zelf de aanzet geeft maar dat “het water” effecten teweegbrengt die je wel kunt sturen doch niet helemaal in de hand hebt. Inmiddels werk ik ook graag met pastelkrijt, met name voor mijn landschappen. De laatste jaren schilder ik ook veel met acrylverf, waarbij voor mij vooral de vrolijke, felle kleuren een belangrijke rol spelen. Veel jaren heb ik een schildercursus bij mijn zus Agnes van Eupen in Meppen gevolgd. Sinds 2006 ben ik veel bezig met grafiek, aan de Open Academie in Bemmel o.l.v. Caroline Koenders. Bij het etsen kies ik vooral voor droge naald, lijnets en vernis mou, en wat betreft hoogdruk maak ik vooral houtsneden.

Kenmerkend voor mij is de verscheidenheid van werken; ik vind het boeiend om met verschillende technieken bezig te zijn, waardoor qua onderwerp, materiaal en kleur heel diverse sferen ontstaan. Over mijn werk wordt wel gezegd: “Het lijkt wel of hier drie of vier verschillende kunstenaars aan het werk zijn geweest”, en toch is het echt allemaal van mijn hand.